بِســـمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم


Loving someone who doesn't love you back is like hugging a cactus...
The tighter you hold on, the more it hurts. ^^

Saturday, 7 July 2012

pesan pada diri ^^

salam semua :)

Cinta ni ibarat pisau bermata dua. Ia boleh mendatangkan keindahan dan ia juga boleh mendatangkan kemusnahan. Justeru Rasulullah S.A.W. berpesan

".. Cintailah orang yang kamu cintai sewajarnya saja, kerana ia boleh menjadi orang yang kamu benci pada suatu hari nanti. Bencilah orang yang kamu benci sewajarnya saja, kerana ia boleh menjadi orang yang kamu cintai pada suatu hari nanti .."

( Hadis Riwayat al-Tirmizi no 1997.)

 so, Berhati-hatilah bila bercinta.

Sejajar dengan itu, Carilah " pasangan " hidupmu, Yang mana jika engkau melihatnya. Engkau pasti akan TERINGAT pada Allah serta bercita-cita ke arah memperbaiki IMANMU kepada Allah.

  Pesan pada DIRI...

 Jangan tersalah memberi HATI pada insan yang tak sudi.
 Pada insan yang tak mengerti.
 Kerana, sekali kau memberi, selamanya dia di HATI.
 Kerana, sekali kau dilukai, sampai bila2 tetap kau ingati...

 p/s: Pesan lagi pada diri, hati-hatilah dalam memberi HATI sebab ia hanya untuk insan yang tahu menghargai betapa tingginya nilai sekeping HATI.

 Ketika satu pintu kebahagiaan tertutup, pintu lain lagi terbuka. Tetapi, sayangnya, kita sering menatap terlalu lama pintu yang telah tertutup tadi sehingga kita tidak melihat pintu lain yang telah dibukakan untuk kita sebagai gantinya.

"... Bila ALLAH ada di hatimu, kau seolah-olah memiliki segala-galanya. Itulah kekayaan, ketenangan dan kebahagiaan yang hakiki ..."